ולא רק בגרמין, גם אם יש לכם סונטו או קורוס – זה רלוונטי.
אחד הפרמטרים החשובים בשעון ספורט הוא זמן הסוללה. אף אחד לא רוצה לטעון את השעון מידי יום ולהיתקע, חס וחלילה, ללא סוללה מספקת ועוד באמצע אימון או מירוץ גם אם אתם לא רצים אולטרות של עשרות שעות.
ניתן לשפר את זמן הסוללה בכל שעון וזאת באמצעות התאמת ושינוי הגדרות.
במאמר זה לא אתייחס לדגם מסויים וההגדרות רלוונטיות לכל הדגמים ולכל השעונים. כמובן שבכל דגם או חברה תוכלו למצוא את ההגדרות לכל פונקציה במקומות אחרים – ניתן למצוא הכל במדריכים ברשת או להתייעץ עם מי שמכיר את השעון.
חילקתי את המאמר להגדרות שאינן בזמן פעילות ספורט והגדרות בזמן הפעילות עצמה.
בנוסף, סידרתי את האפשרויות השונות לפי מידת ההשפעה האפשרית שלהן על זמן הסוללה – מהשפעה רבה ועד לנמוכה כך שרצוי להפעיל שיקול דעת לגבי הצרכים שלכם מהשעון אל מול זמן הסוללה הדרוש.
המלצה ראשונה ונכונה תמיד – כדאי לבדוק ולעדכן את גרסת השעון לגרסה העדכנית ביותר.
הגדרות שעון – לא בזמן פעילות
1. מוזיקה – שמיעת מוזיקה בשעונים המאפשרים זאת צורכת משאבים רבים.
2. מדידת PULSE OX או VO2– ניתן לנטרל מדידה זו שלדעתי לא ממש חשובה ולא מדוייקת וצורכת הרבה סוללה
3. חיבור לשעון – חיבור תמידי לשעון, קבלת התרעות, באמצעות Bluetooth ו-wifi. גם אם אתם רוצים לשמור על החיבור לשעון, כדאי לבטל את חיבור ה-wifi אשר מחפש באופן תמידי רשתות פתוחות. אם לא דרוש חיבור תמידי לטלפון, ניתן להגדיר מצב טיסה בשעון. בנוסף כדאי לנטרל את ה-WIFI גם אם אתם במצב טיסה.
4. תאורה – ניתן לשלוט על התאורה בשעון – מתי היא תופעל, באיזה רמת בהירות ולכמה זמן. אם מופעלת מחוות יד – התאורה תופעל במשך זמן רב במהלך היום. מומלץ להגדיר את מידת הבהירות של המסך לנמוכה – 20-30%.
5. מדידת דופק תמידית
6. רטט – ניתן לבטל את הרטט אם אתם לא זקוקים לו
7. הפעלת battery saver – מצב חסכוני במיוחד שמנטרל את כמעט את כל החיישנים בשעון ומאפשר זמן סוללה של עד שנה בדגמים מסוימים
8. הורדתם face או אפליקציות מהחנות? חלק מהפרצופים ומהאפליקציות יבזבזו סוללה באופן משמעותי יותר מהאפשרויות היותר בסיסיות.
הגדרות שעון בזמן פעילות
ה-GPS הוא אחד מצרכני הסוללה הבזבזנים ביותר. לכן הגדרה נכונה שלו תוסיף זמן פעילות משמעותי
1. הגדרת GPS – ניתן לקבוע באילו רשתות השעון יעבוד – GPS בלבד יהיה החסכני ביותר, אחרי זה GPS ורשת נוספת – ביידו / גלילאו וההגדרה המדוייקת אך הבזבזנית ביותר היא Multi Band. עידכון התוכנה האחרון בחלק משעוני גרמין מאפשר Auto select – השעון יבחר את ההגדרה המתאימה ביותר של ה-GPS בהתאם לתנאי הקליטה. אם הפעילות תהיה באזור פתוח עם קליטה מלאה – אז יהיה GPS בלבד ובאזורים בעייתיים Multi Band. הגדרה זו מקשה להבין מה השעון יצרוך בפועל אולם ניתן לצפות זאת לפי תנאי השטח.
2. מצב Ultra-track – אם אתם לא זקוקים לניווט או לדיוק רב מצב זה דוגם GPS לא מידי שניה אלא מידי דקה. זמן הסוללה בהתאם יגדל משמעותית
3. מוזיקה – אוהבים לשמוע מוזיקה? בזמן הפעילות זה יפחית משמעותית את זמן הסוללה
4. מדידת VO2 – לדעתי מיותרת ברוב המצבים
5. שליטה על רמת התאורה בזמן הפעילות ורמת הבהירות. הפעלת מחוות יד תפעיל את התאורה הרבה מעבר למה שאתם חושבים ולכן ניתן לשקול לבטל אותה.
6. חיבור לשעון, התקנים שונים (כמו רצועת דופק) וקבלת התרעות – אם החיבור לשעון לא דרוש יש להפעיל מצב טיסה
7. מסך מפה בשעון – אם אתם מנווטים בשטח עם מפה – זמן הסוללה יפחת משמעותית לעומת מסך נתונים רגיל
8. מדידת דופק בשעון עצמו – ההשפעה על הסוללה לרוב לא משמעותית
9. כיבוי אוטומטי של התצוגה – אם אתם לא מסתכלים על השעון כל רגע, כיבוי התצוגה (כאשר ניתן לראות שוב את הנתונים בלחיצה על כל כפתור) תשפר את זמן הסוללה.
10. התרעות קוליות ורטט – אפשר לבחור מתי השעון ייתן התרעה קולית ורטט – למשל בלחיצה על מקשים, השלמת lap וכדומה. ניתן לנטרל את רוב ההתרעות הלא נחוצות.
הגדרה נכונה של הסעיפים שהוזכרו ישפרו את זמן הסוללה בעשרות שעות בזמן הפעילות ובימים רבים שלא בזמן פעילות – כמובן תלוי בדגם השעון.
לא התייחסתי לטעינה סולארית – מאחר וזה פחות בשליטה שלנו.
בשעונים רבים ניתן להגדיר מספר מצבי אנרגיה שונים של הגדרות המשפיעות על זמן הסוללה ולהתאים לכל פעילות מצב שונה. ניתן גם לעבור בזמן הפעילות, אם אתם רואים שהסוללה עומדת להיגמר למצב אנרגיה חסכוני יותר – למשל דגימה של פחות רשתות GPS, ניטרול דופק וחיבור לחיישנים חיצוניים וכדומה.